Velkommen til farligfredag.dk!  
  Det er her, du kan høre alle de gode, gamle indslag fra ANR's legendariske satireprogram.

Farlig Fredag hærgede de nordjyske radiobølger op gennem halvfemserne, hvor "Brian-banden", "Dørmændene" og mange andre indslag opnåede kultstatus.

Klik blot din vej rundt på siderne her, og du vil finde mange af de gamle indslag.

 
 
 
 
     
 

Farlig Fredags historie
Skrevet af Christian Munk

Farlig Fredag opstod i realiteten i 1985, hvor et nyt program startede på ANR fredag aften fra 22 til midnat. P&P Popshow, hed det. Bag mikrofonen og det smarte navn sad Olaf Meditzky og Per Topp. I udsendelsen, som mest bestod af musik, fandt man også et enkelt morsomt indslag eller to. Den første satire på ANR var født.

P&P Popshow stoppede efter et par år, men Meditzky havde stadig satiren siddende i kroppen. I slutningen af 80'erne fik han Thomas Henriksen med i et program med titlen Fredagsforum - også på fredag aftener. Igen en masse musik og nogle enkelte satiriske indslag.

Fredagsforum fik en ende (ligesom vi jo alle har én), og nu gik Meditzky igang med planlægningen af en fuld-satirisk udsendelse. Vi skriver nu 1989, de gamle dage, og dengang var det måske liiidt vovet at fyre 30 minutters ren satire af på én gang. Så nogen fik idéen, at Farlig Fredag, som den nye udsendelse skulle hedde, skulle bestå af en ren satirisk del OG en *seriøs*, dokumentarisk del. Den seriøse del stod Steen Harder for.

Første udsendelse gik i luften en fredag eftermiddag, vistnok i 1990, kl. 15.05 med fuldblodssatire efterfulgt af alvor. Emnet havde så vidt huskes noget med stoffer, bl.a. HASH at gøre. Der var meget arbejde med Farlig Fredag, Steen Harder havde mange andre gøremål, og nogle mente, at blandingen af satire og alvor ikke var den store succes. Resultatet var, at den seriøse del blev droppet efter ganske få udsendelser. Tilbage var:

Farlig Fredag

Så gik det løs de næste TO år i træk. "Man kan da ikke lave god satire 30 minutter hver uge to år i træk" siger du nok... nææ, men hvem sagde også, det var GOD satire? Farlig Fredag er jo som bekendt ikke morsomt, hverken dengang eller nu, så det var ikke noget problem at opfylde kvoten. Den første føljeton, der så vidt vides kom fra Farlig Fredag, var Tvoruphøje, frit efter Twin Peaks, der på det tidspunkt var det helt store hit. Historien blev, uge for uge, skrevet af John Andreasen.

Det var umiddelbart efter denne periode, at Brian blev skabt. Det vil sige, Brian findes jo så mange steder, men lige præcis Farlig Fredags Brian. Og i øvrigt uden nogen form for sammenhæng med P3's Brian, skulle vi hilse at sige. Olaf, som skrev Brian-føljetonerne, havde overhovedet ikke HØRT om P3's Brian. Brian er blevet spillet af to forskellige personer i tidens løb: John Andreasen, som skabte grundlaget for Brians verbale fremtoning, det første års tid, og siden Ryan Sørensen, der stadig (med stor fornøjelse!) idag fremstiller den intelligente, unge mand. Det blev til over 50 afsnit om Brian, og der var tilsidst ikke det sted, Banden ikke havde været. Faktisk mindede historierne mere og mere om hinanden, blot på forskellige steder!

Det første stykke Farlig Fredag-musik blev til i 1991. Efter idé af Ryan Sørensen, lavede Christian Munk "Onani", meget frit efter "Oh Na Na" med The Flyers. Det er siden blevet til en perlekæde af musik, dejlig musik, fra redaktionen.

I 1992 sluttede Farlig Fredags non-stop forløb. Olaf havde forladt ANR til fordel for et andet job, og resten af den dengang stadig meget skiftende redaktion, havde ikke lysten og kræfterne til at fortsætte.

Men heldigvis skete der en markant begivenhed for Farlig Fredag i 1994.

 
     
     
     
  Farlig Fredags medlemmer  
     
 

Navn: Ryan Sørensen (Rysse)
Født: 18. juli 1973
Tindingemål™: 9,1
Kendte roller: Brian, Mikkel og Viggo (Flintestenssønnerne), Sigurd, Tintin, Doktor F., Skomagerdrengen og Skomageren (Jul i Eventyrland).
Bopæl: København
Job: -

Navn: Christian Munk (CM)
Født: 23. september 1970
Tindingemål™: 9,8
Kendte roller: Johnny (Brian-Banden), Kaptajn Haddock, Nestor, Hofmarskallen (Jul i Eventyrland), Jesper Poulsen (Flintestenssønnerne), hr. Øje.
Bopæl: Taastrup
Job: Lydproducer, DR

 

Navn: Simon Munk (Fleisch)
Født: 3. maj 1974
Tindingemål™: 10,8
Kendte roller: Prinsesse Amalie (Jul I Eventyrland), Nabogårdejer Hans (Flintestenssønnerne), Jimmy (Brian-Banden) og stort set alle kvindestemmer i Farlig Fredag :-)
Bopæl: København
Job: -

Navn: Jan Jensen
Født: 4. juli 1973
Tindingemål™: 10,1
Kendte roller: Gårdejer Flint og Martin (Flintestenssønnerne), Asbjørn Griis, Kongen (Jul i Eventyrland), Leo Lomme, Kneppemand Bob, Dennis (Brian-Banden), Pamperbörjan.
Bopæl: Aalborg
Job: Musikchef, ANR

 

Navn: Tom Bue (Bom Tue)
Født: 15. januar 1975
Tindingemål™: 9,3
Kendte roller: Skrædder Mortensen (Jul i Eventyrland), Manden De Kaldte Hest, Rene Daniel Rene (Modepatruljen), værten på Åndernes Magt.
Bopæl: Smalby...
Job: Morgenvært, ANR

 

Navn: Henning Mortensen (Honig)
Født: 6. august 1973
Tindingemål™: 10,1
Kendte roller: Producer på alle Farlig Fredags indslag (næsten).
Bopæl: København
Job: Tekniker, DR

 
     
 
 
 
 
 
 
   
  Alle billeder på farligfredag.dk er taget af fotograf Nils Krogh.